Trečiadienis, 26 vasario, 2025

Naujausi

Sultingas jautienos troškinys su daržovėmis: receptas, kuris sušildys

Jautienos troškinys su daržovėmis – tai klasikinis patiekalas, kuris ne tik sušildo vėsiomis dienomis, bet ir džiugina turtingu skoniu bei aromatu. Puikiai tinkantis savaitgalio pietums ar ypatingai vakarienei, šis troškinys tampa dar skanesnis, jei paruoštas iš anksto ir palaikytas per naktį.

Jautienos troškinys su daržovėmis: receptas

Jautienos troškinys su daržovėmis: receptas

Ingredientai:

  • 1,5 kg bekaulės jautienos (geriausia rinktis marmuringą sprandinės dalį), supjaustytos 4 cm gabaliukais
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti dideliais gabaliukais
  • 7 skiltelės česnako, sutrintos
  • 2 valgomieji šaukštai balzaminio acto
  • 1,5 valgomojo šaukšto pomidorų pastos
  • 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 2 stiklinės sauso raudonojo vyno
  • 2 stiklinės jautienos sultinio
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 lauro lapas
  • 0,5 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio arba čiobrelio
  • 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 4 didelės morkos, nuluptos ir supjaustytos stambiais gabaliukais
  • 0,5 kg smulkių baltųjų bulvių (pavyzdžiui, „Baby Yukon”), perpjautų pusiau
  • Smulkintos šviežios petražolės, pabarstymui (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 160°C temperatūrą.
  2. Pasiruoškite storasienį puodą su dangčiu (pvz., ketaus „Dutch oven”).
  3. Nusausinkite jautieną popieriniu rankšluosčžiu ir pabarstykite druska bei pipirais.
  4. Įkaitinkite 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus ir porcijomis apkepkite jautieną ant vidutinės ugnies, kol ji taps gražiai rudos spalvos.
  5. Iškepusią mėsą dėkite į atskirą indą.
  6. Įkaitinkite dar 1 valg. šaukštą aliejaus tame pačiame puode.
  7. Suberkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite apie 5 minutes.
  8. Supilkite balzaminį actą, pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
  9. Sudėkite atgal jautieną ir pabarstykite miltais. Gerai išmaišykite, kad miltai pasiskirstytų tolygiai.
  10. Supilkite vyną, jautienos sultinį ir vandenį. Įdėkite lauro lapą, raudonėlį bei cukrų. Palaukite, kol užvirs, tuomet uždenkite ir perkelkite į orkaitę.
  11. Leiskite patiekalui kepti 2 valandas.
  12. Ištraukite puodą, suberkite morkas ir bulves.
  13. Troškinkite dar 1 valandą, kol daržovės suminkštės, o mėsa taps itin minkšta.
  14. Pašalinkite lauro lapą. Jei reikia, pagardinkite papildoma druska ir pipirais. Prieš patiekiant pabarstykite petražolėmis.

Patarimai

  • Jei neturite orkaitėje tinkamo puodo, galite troškinti ant silpnos ugnies viryklėje, retkarčiais pamaišydami.
  • Troškinys ypač skanus kitą dieną, kai visi skoniai persimaišo.
  • Prie troškinio puikiai tiks šviežia duona arba bulvių košė.

Išbandykite šį receptą ir pasimėgaukite kvapniu bei sodriu skoniu

Šaltinis: https://www.onceuponachef.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Agavų sirupas ar medus: kuris pasirinkimas sveikesnis?

Agavų sirupas ir medus – du populiarūs natūralūs saldikliai, suteikiantys malonų skonį įvairiems patiekalams ir gėrimams. Nors abu jie gali būti naudojami kaip alternatyva...

Svarbiausias ilgaamžių įprotis, kuris padės išlaikyti aštrų protą

Ekspertai papasakojo apie ilgaamžių iš "mėlynųjų zonų" (teritorijos, kur žmonės gyvena ilgiau nei 100 metų) įprotį, kuris padeda išvengti demencijos ir išlaikyti proto aiškumą. Koks...
---