Velykos – tai ne tik šeimos susitikimų metas, bet ir gausaus stalo šventė. Tačiau šventinis meniu gali būti ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai. Kokie patiekalai tinka Velykų stalui?
Naudingi patiekalai ant Velykų stalo
Avinžirnių salotos
Išvirkite avinžirnius arba nusipirkite konservuotų. Jei norite, galite pakeisti raudonosiomis pupelėmis.
Supjaustykite agurką, vyšninius pomidorus, raudonus svogūnus, alyvuoges. Tada dideliame dubenyje sumaišykite daržoves ir avinžirnius. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įdėkite žolelių, druskos ir pipirų pagal savo skonį.
Daržovių salotos su pankoliu ir krevetėmis
Pankolį supjaustykite labai plonai, įdėkite kubeliais pjaustyto prinokusio avokado ir ledkalnio salotos. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, pasūdykite ir papirkuokite pagal savo skonį, įdėkite žiupsnelį pankolio sėklų ir gerai išmaišykite.
Ant salotų viršaus dėkite krevetes, greitai keptas svieste GHI su džiovintu česnaku.
Brusketa su džiovintais pomidorais ir bazilikais
Norėdami paruošti, ant skrudintuve ar keptuvėje paskrudintos viso grūdo duonos riekelių tepkite sūrio kremą.
Ant kiekvienos bruskettos dėkite baziliko lapelį ir džiovintą pomidorą.
Špinatų blyneliai su krem-sūriu ir lašiša
Susmulkinkite špinatus ir šiek tiek pakepkite svieste GHI. Tada tešlai sumaišykite kiaušinius, pieną, miltus, druską, pipirus ir špinatus. Kepkite blynelius iš abiejų pusių.
Kreminiu sūriu tepkite kiekvieną blyną, ant viršaus dėkite lašišą ir susukite.
Bulvės su maltiniais
Veršieną supjaustykite gabalėliais, išmuškite plaktuku, įdarykite daržovėmis ir susukite į vyniotinį. Apkepkite keptuvėje iš visų pusių po kelias minutes, tada sudėkite į puodą, įpilkite vandens, prieskonių ir troškinkite iki paruoštumo.

Lašiša su keptomis daržovėmis, grybais ir pesto padažu
Pirmiausia lašišą reikia kepti orkaitėje 180°C temperatūroje. Tada daržoves ir grybus supjaustykite ir kepkite su prieskoniais. Galima naudoti šaldytas daržoves.
Jei norite, galite pridėti brokolių, tačiau juos dar reikia apvirti 3-4 minutes verdančiame vandenyje ir tada perplauti šaltu vandeniu. Taip išsaugosite spalvą ir tekstūrą.
Sūrio lėkštė
Prireiks riešutų (migdolų, graikinių), kietųjų sūrių (parmezano, brie). Taip pat verta pridėti vynuogių (raudonųjų arba baltųjų).
Vaisiai
Nepamirškite vaisių lėkštės, nes tokiuose produktuose yra daugiausiai naudos organizmui. Galite pasirinkti bet kokius vaisius, kurie jums labiausiai patinka.
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
