Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Sveikatos bankas: valgykite tai žiemą – ir niekad nesirgsite!

Daržovių tokanas – ypač skanus užkandis, kuris turės būti valgomas bet kuriuo metu, bet geriausia valgyti jį rudenį bei žiemą.

Tai klasikinis Moldovos ir Rumunijos virtuvės receptas, kurį turėtų žinoti bet kuri namų šeimininkė.

Patiekalas paruošiamas gana lengvai, iš nebrangių ingredientų ir gali būti laikomas stiklainiuose, kaip jums patinka.

Štai ko reikia:

  • 1 kg svogūnų;
  • 1 kg morkų;
  • 1 kg raudonųjų paprikų;
  • 1kg paprastų paprikų
  • 200 g ryžių;
  • 750 ml aliejaus;
  • 2 litrų pomidorų sulčių.

Štai kaip sukurti šį stebuklą:

Kepkite ryžius. Supjaustykite svogūnus, morkas,paprikas supjaustykite plonais grežinėliais

Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite ant sviesto.

Kai jie minkštėja, sudėkite visus pipirus. Paruošę daržoves, įpilkite pomidorų sulčių ir sumaišykite.

Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Sudėkite ryžius į daržoves ir virkite 10 minučių. Atvėsinus, paruoškite  indą ir įdėkite į stiklainį.

 Patartina juos palikti iki kitos dienos. Tada laikykite tokaną vėsioje vietoje.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kino maratonas Velykoms: ką žiūrėti šventinį savaitgalį visai šeimai

Praleiskite šventinį savaitgalį kartu su artimaisiais žiūrėdami gerus ir linksmus filmus, kurie suteiks džiaugsmo ir įkvėpimo. Ką žiūrėti per Velykas? Ką žiūrėti per Velykas: ,,Hopas" Animacinė...

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...
---