Yra maisto produktų, kurie veiksmingai kovoja prieš senėjimą. Nesivaikykite griežtų dietų, nustokite skaičiuoti kalorijas ar drausti sau valgyti saldumynus. Svarbiausia yra tiesiog įtraukti į savo mitybą maisto produktus, turinčius įtakos anti-senėjimo procesų veikimui.
Svarbu ne vien kalorijų kiekis, o maisto produktuose esančių maistinių medžiagų nauda. Kai kurie produktai yra it jaunystės tabletės, kurios gali sulėtinti organizmo senėjimą.
10 produktų, kurių reguliarus vartojimas padeda kovoti su senėjimu
Kartus šokoladas
Tai yra šokoladas, kuriame yra kuo daugiau kakavos. Kakavoje yra procianidino-B2 – antioksidanto, galinčio apsaugoti kūną nuo įvairių infekcijų.
Ši medžiaga yra ypač naudinga odai. Todėl kakava tiesiog būtina moterims, kurios nori išsaugoti savo odos gaivumą iki senatvės.
Lašiša
Šioje žuvyje yra omega-3 riebalų rūgščių ir antioksidantų, taip pat daug baltymų, reikalingų organizmui. Visi šie trys elementai padeda kūnui atnaujinti ląsteles ir taip išlikti jaunam ilgesnį laiką.
Cinamonas
Šis prieskonis ne tik pagardina patiekalus ir gėrimus, bet yra unikalus būdas pratęsti gyvenimą. Cinamonas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, gerina smegenų veiklą ir padidina koncentraciją.
Grybai
Kai kurios grybų rūšys teigiamai veikia imuninę sistemą, gerina medžiagų apykaitą ir stiprina kepenis. Pvz., šitake grybuose yra daug naudingų antioksidantų.
Voveraitėse gausu seleno, o tai ypač naudinga inkstams ir urogenitalinei sistemai. Be to, daugelyje rūšių grybų gausu vitamino D, todėl jie yra naudingi žmonėms, kurie retai būna saulėje.
Rėžiukas
Viskas susiję su antioksidantais, kurie padidina imuninės sistemos gebėjimą kovoti su infekcijomis ir kenksmingomis medžiagomis, oksiduoti laisvuosius radikalus, vienus pagrindinių organizmo senėjimo veiksnių.
Šalavijo sėklos
Jos turi daug omega-3 riebalų rūgščių bei didelę vitamino E ir kalcio dozę. Visos šios medžiagos reikalingos organizmui ir jį stiprina.
Žalioji arbata
Žaliojoje arbatoje yra katechinų – natūralių antioksidantų, kurie apsaugo nuo senėjimo ir skatina svorio kritimą, lėtina perteklinį riebalų įsisavinimą organizme.
Žalioji arbata taip pat atjaunina odą ir gerina smegenų veiklą.
Raudonasis vynas
Vienintelis alkoholinis gėrimas, kurį rekomenduojama reguliariai vartoti. Svarbu – mažomis dozėmis. Raudonajame vyne yra aktyvus fermentas, kuris sulėtina riebalų nusėdimą organizme, blokuodamas riebalų ląstelių receptorius.
Imbieras
Imbierą sudaro eteriniai aliejai, kurie stimuliuoja skrandžio sulčių gamybą ir pagerina virškinimą. Dėl šios priežasties kūnas išnaudoja daugiau energijos ir degina riebalų ląsteles. Imbieras taip pat padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje.
Greipfrutai
Greipfrutų nauda slypi ne tik ir ne tiek dideliame vitamino C kiekyje, kiek savybėje reguliuoti insulino kiekį kraujyje.