Sveikas žarnynas garantuoja tinkamą maistinių medžiagų ir vitaminų pasisavinimą, normalų vidaus organų funkcionavimą ir stiprų imunitetą.
Taigi, kviečiame pasidomėti, kokie maisto produktai gali pagerinti žarnyno sveikatą: kai kurie sąraše esantys produktai jus tikrai nustebins.
Svogūnai ir česnakai
Šiuose maisto produktuose gausu prebiotikų, kurie teigiamai veikia žarnyno mikroflorą.
Svogūnų galite dėti į daržovių salotas, padažus ar mėsos patiekalus.
Žaliosios daržovės
Tai – špinatai, artišokai, Briuselio kopūstai. Šiuose maisto produktuose gausu skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Špinatus, kuriuose gausu geležies, galima valgyti kartu su vaisiais, kuriuose yra vitamino C, nes tuomet geležis yra geriau įsisavinama. Puikiu pasirinkimu gali būti žalieji kokteiliai.
Ciberžolė ir imbieras
Imbieras palengvina simptomus, susijusius su virškinamojo trakto sutrikimais (tokius kaip raugėjimas, pilvo pūtimas, virškinimo sutrikimai ir pykinimas).
Ciberžolė turi priešuždegiminį poveikį, ramina dirgliosios žarnos bei uždegiminių ligų simptomus.
Saldžioji bulvė
Ši daržovė yra sudėtinių angliavandenių ir vitamino A šaltinis.
Saldžiųjų bulvių odelėje yra labai daug skaidulų, todėl ruošdami bulves jos nepašalinkite.
Uogos
Uogose taip pat yra skaidulų ir antioksidantų, kurie kovoja su uždegimu.
Uogomis galite pagardinti sveikuoliškus kokteilius, košes ar desertus.
Bananai
Šiuose vaisiuose gausu prebiotikų, kurie yra naudingi žarnyno sveikatai.