Rauginti kopūstai – skanus ir sveikas produktas, kurį mėgsta dauguma žmonių. Ar kada susimąstėte, kad rauginti kopūstai – labai naudingi?
Verta žinoti tris pagrindines priežastis, kodėl raugintus kopūstus rekomenduojama įtraukti į savo mitybos racioną.
Padeda nuo pagirių
Kai kankina pagirios, dauguma žmonių renkasi gerti vaistus. Jei po ranka neturite specialių preparatų, jums gali pagelbėti rauginti kopūstai, tiksliau, jų sūrymas.
Raugintų kopūstų sūrymas padeda atkurti vandens balansą ir pagerinti savijautą. Žinoma, visada svarbu nepamiršti apie saikingą alkoholio vartojimą.
Mažina svorį
Raugintus kopūstus galima drąsiai priskirti dietiniams produktams. Šis produktas yra labai maistingas, o jame esančių kalorijų kiekis yra labai nedidelis.
Žinoma, jūsų mitybos racionas turėtų būti kuo įvairesnis. Raugintus kopūstus rekomenduojama rinktis kaip garnyrą prie kitų patiekalų.
Gerina virškinimą
Kopūstų rauginimo metu prasideda fermentacijos procesas, todėl jų sudėtyje atsiranda pieno rūgšties bakterijų.
Būtent todėl rauginti kopūstai normalizuoja virškinamojo trakto veiklą. Tai labai aktualu tiems žmonėms, kurie kenčia nuo vidurių užkietėjimo ar pilvo pūtimo.
Taip pat naudinga žinoti, kad rauginti kopūstai padeda kovoti su bakterijomis skrandyje (net ir su E. coli). Taip buvo patvirtina atlikus daugybę mokslinių tyrimų, todėl galima drąsiai teigti, kad rauginti kopūstai yra puiki prevencinė priemonė prieš įvairias virškinamojo trakto ligas.