Farmacininkas įspėjo, kad reikėtų vengti vieno populiaraus pusryčių produkto, kuris dažnai valgomas ryte, nes jis gali smarkiai padidinti cholesterolio kiekį.
Kokio pusryčių produkto reikėtų vengti?
Nepriklausomai nuo to, ar valgote mėsainį, ar sūrio traškučius, tam tikri patiekalai yra pavojingi, kai padidėjęs cholesterolio kiekis. Tačiau populiarūs pusryčiai taip pat gali pakenkti jūsų arterijoms.
Farmacininkas Abbas Kanani įspėjo, kad reikėtų vengti vieno maisto produkto, kuris dažnai valgomas ryte. Laimei, jis taip pat pasiūlė širdžiai naudingą alternatyvą.
„Žmonės, turintys aukštą cholesterolio kiekį, turėtų vengti kepinių. Juose paprastai yra daug sočiųjų riebalų, tokių kaip sviestas ir aliejai, pridėta cukraus ir paprastai mažai maistinių medžiagų“, – sakė ekspertas.
Kepiniuose esantys sotieji riebalai didina „blogąjį“ cholesterolį, dar žinomą kaip mažo tankio lipoproteinų (MTL) cholesterolį.
Jo perteklius kraujyje gali sukelti riebalų kaupimąsi arterijose, dėl ko jos užsikimš. Tai padidina rimtų sveikatos problemų, tokių kaip širdies ligos ir insultas, riziką.
Dar blogiau, kad daugelis žmonių, turinčių aukštą cholesterolio kiekį, net neįtaria, kad jų lygis yra per didelis, kol neatsiranda šios problemos.
Kokius pusryčius pasirinkti?
Žmonės, turintys padidėjusį cholesterolio kiekį, pusryčiams turėtų rinktis paprastą baltą jogurtą su širdžiai naudingais priedais.
„Uogos, tokios kaip gervuogės ir braškės, yra ypač naudingos, nes jos padeda sumažinti cholesterolio kiekį jūsų organizme“, – sakė specialistas.
Jei visiškai negalite apsieiti be saldumynų, įdėkite nedidelį kiekį medaus, kuris taip pat gali būti naudingas ir padėti padidinti cholesterolio kiekį.
Taip pat neblogi variantai pradėti skanią dieną būtų kiaušiniai, avokadai, viso grūdo duona, avižiniai dribsniai (bet ne dribsniai).
Papildomi patarimai:
- Venkite keptų, riebių ir perdirbtų maisto produktų.
- Rinkitės maistą, kuriame gausu skaidulų, tokių kaip vaisiai, daržovės ir viso grūdo produktai.
- Valgykite žuvį, kurioje gausu omega-3 riebalų rūgščių.
- Ribokite raudonos mėsos vartojimą.
- Reguliariai sportuokite.
- Pasitarkite su gydytoju arba dietologu dėl individualaus mitybos plano.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
