Kvapnūs ir sultingi melionai bei arbūzai yra daugumos žmonių mėgstami vaisiai, kurie karštomis vasaros dienomis gali pakeisti ne tik desertus, bet ir pagrindinius patiekalus. Vis dėlto, vertėtų nepersistengti su šių vaisių kiekiu, nes tai gali pakenkti sveikatai. Be to, svarbu žinoti, kad sergant tam tikromis ligomis tokių produktų geriau atsisakyti. Apie tokių vaisių privalumus ir trūkumus papasakojo televizijos kanalo „Daktaras“ specialistai. Plačiau apie tai rašo „Rossiyskaya Gazeta“.
Arbūzas
Arbūzo minkštime yra daug vitaminų, tokių kaip A, B, C, E, taip pat kalio, geležies, fosforo, ir t.t. Arbūze esančios maistinės skaidulos padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
Vis dėlto, atminkite, kad arbūzas yra diuretikas.
Jei po baltyminių pusryčių ar pietų suvalgysite gabalėlį arbūzo, galite išprovokuoti vidurių pūtimo priepuolį. Taip pat gali kankinti viduriavimas, pilvo pūtimas ir skausmas.
Arbūzo negalima valgyti tiems žmonėms, kurie turi urogenitalinės sistemos problemų. Taip pat šių vaisių turėtų vengti besiskundžiantys sunkiomis kasos ir prostatos patologijomis.
Melionas
Melionuose gausu įvairių organizmui naudingų vitaminų ir mineralų. Melionas taip pat gamina serotoniną, kuris puikiai numalšina alkio jausmą.
Vis dėlto, tokio delikateso teks atsisakyti sergantiems virškinamojo trakto ligomis ar diabetu. Faktas yra tai, kad sergant šiomis ligomis net ir 200 gramų meliono gali sukelti viduriavimą.