Ši svogūnų, raudonėlių ir obuolių arbata padės pasveikti be vaistų bei dirbtinių preparatų iš parduotuvės.
Ši arbata stiprina imunitetą ir ženkliai sumažina riziką užsikrėsti virusais ir kitomis ligomis.
Šie trys ingredientai organizmui yra tikrai labai naudingi.
Svogūnai
Svogūnai turi priešuždegiminių, antioksidacinių ir detoksikuojančių savybių. Juose gausu vitaminų A, B6, C, geležies ir kalio. Be to, juose yra medžiagų, pasižyminčių baktericidinėmis ir fungicidinėmis savybėmis.
Kvėpavimo problemos
Kadangi juose gausu vitaminų A ir C, svogūnai idealiai tinka kvėpavimo takų ligoms malšinti.
Dėl junginių, kuriuose gausu sieros, svogūnai taip pat lengvina bronchito, gripo ir peršalimo simptomus.
Imuniteto stiprinimas
Svogūnuose gausu sieros junginių ir alipropildisulfido – medžiagų, kurios prisideda prie raudonųjų ir baltųjų kraujo kūnelių gamybos didinimo. Visa tai padeda sustiprinti imunitetą.
Svogūnuose yra medžiagų, pasižyminčių baktericidinėmis ir fungicidinėmis savybėmis.
Tai padeda pašalinti daugelį virusų ir užkirsti kelią jų vystymuisi.
Užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms
Svogūnų sudėtyje yra sieros, kuri padeda išvengti kraujo trombocitų sulipimo ir trombozės susidarymo (tai yra, pagerina kraujo krešėjimą). Taip yra dėl svogūnų priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, kurios skatina kraujotaką.
Be to, šios medžiagos reguliuoja cholesterolio ir trigliceridų kiekį.
Palaiko virškinimą
Svogūnai palaiko virškinimą, stimuliuoja kepenų, tulžies pūslės ir kasos veiklą. Jie taip pat padeda pašalinti toksinus, kurie susidaro skrandyje po virškinimo. Svarbu: esant rėmeniui, svogūnų reikėtų vengti.
Veikia kaip diuretikas
Svogūnuose yra daug kalio ir mažai natrio, todėl jie veikia kaip diuretikas ir padeda nuo hipertenzijos ir galūnių patinimo.
Veikia kaip prebiotikas
Svogūnuose gausu fruktooligosacharidų, kurie yra prebiotikai, skatinantys bifidobakterijų augimą žarnyne. Tokiu būdu stabdomas patogeninių bakterijų vystymasis, subalansuojama žarnyno flora ir mažinama storosios žarnos vėžio rizika.
Turi antioksidacinių savybių
Svogūnuose yra kvercetino – flavonoido, pasižyminčio priešuždegiminėmis ir antialerginėmis savybėmis, todėl šios daržovės veikia kaip puikus antioksidantas.
Padeda sergant diabetu
Svogūnai padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje diabetikams. Taip yra dėl gausaus chromo, kuris yra vadinamojo FTG (gliukozės tolerancijos faktoriaus) dalis.
Raudonėlis
Raudonėlis turi daug antioksidantų, padeda kovoti su virusais ir bakterijomis. Šiame prieskonyje yra vitaminų A, C, E ir K, taip pat skaidulų, folio rūgšties, geležies, magnio, vitamino B6, kalcio ir kalio. Be to, raudonėlis turi ir kitų nenuginčijamų privalumų.
Kovoja su kvėpavimo problemomis
Raudonėlis padeda gydyti kvėpavimo sutrikimus. Šis augalas turi priešuždegiminių, antiseptinių ir atsikosėjimą gerinančių savybių, todėl tai padeda nuo gripo ir bronchito. Be to, tai padeda gydyti stiprų kosulį.
Pagalba virškinimui
Raudonėlio sudėtyje yra karvakrolio, borneolio ir timolio – medžiagų, kurios padeda virškinti maistą ir mažina žarnyno spazmus.
Apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių problemų
Kadangi raudonėliuose yra flavonoidų, tokių kaip naringeninas, šis augalas padeda gerinti kraujotaką. Taigi, jis veikia kaip antikoaguliantas, apsaugo nuo kraujo krešėjimo ir širdies bei kraujagyslių problemų. Be to, raudonėlis apsaugo nuo trombozės ir malšina galvos skausmą, kurį sukelia bloga kraujotaka smegenyse.
Kova su nemiga
Raudonėlis taip pat labai rekomenduojamas esant miego sutrikimams. Dėl savo raminamųjų savybių raudonėlis labai tinka nerimo ir nervingumo gydymui.
Obuoliai
Dėl didelės ląstelienos ir vitaminų B, C ir E koncentracijos obuoliai padeda kovoti su įvairiomis ligomis.
Kvėpavimo problemos
Obuoliuose yra antioksidantų, kurie padeda gerinti kvėpavimą ir apsaugo plaučius. Šie vaisiai taip pat padeda nuo gerklės ir balso stygų skausmo.
Kova su hipertenzija
Obuoliai padeda pašalinti natrio jonus, dėl kurių susitraukia arterijos, padidina kraujo tūrį ir sulaiko vandenį audiniuose. Be to, jie pakeičia natrį kalio jonu, kuris normalizuoja kraujospūdį ir gerina širdies veiklą.
Mažina cholesterolio lygį
Dėl sudėtyje esančio pektino obuoliai padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, jie padeda pašalinti metalus, tokius kaip gyvsidabris ir švinas, ir padeda normalizuoti gliukozės kiekį.
Gerina žarnyno sveikatą
Obuoliuose yra daug skaidulų, kurios padeda stabilizuoti žarnyno veiklą. Tai padeda išvengti ligų, tokių kaip divertikulitas, hemorojus, ir t.t.
Stiprina imunitetą
Obuoliuose gausu vitamino C, todėl jie stimuliuoja imuninę sistemą ir apsaugo nuo peršalimo bei gripo.
Detoksikuoja organizmą
Kadangi obuoliuose gausu kalio ir mažai natrio, obuoliai padeda pašalinti iš organizmo skysčius ir toksinus. Dėl šio valomojo poveikio obuoliai efektyviai kovoja su uždegiminėmis ligomis, tokiomis kaip podagra, artritas ir reumatinės ligos. Taip yra dėl juose esančių organinių rūgščių ir taninų – medžiagų, skatinančių šlapimo rūgšties išsiskyrimą.
Apsaugo nuo diabeto
Obuoliai padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje – tai labai svarbu žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, arba kuriems gresia ši liga. Tai padeda sulėtinti gliukozės pasisavinimą žarnyne ir neleidžia jai greitai padidėti po valgio.
Svogūnų, raudonėlių ir obuolių arbata
Šia arbata galime mėgautis imuniteto stiprinimui ir kvėpavimo takų ligų profilaktikai.
Jums reikės:
- 1 svogūno
- 2 valg. š. džiovinto raudonėlio
- 1 obuolio
- 400 ml vandens
Paruošimas ir vartojimas:
Obuolį gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį.
Supjaustykite mažesniais gabalėliais ir suberkite į puodą kartu su nuvalytu svogūnu.
Įberkite raudonėlio, įpilkite vandens, uždenkite ir virkite penkias minutes.
Palaukite, kol šiek tiek pravės, perkoškite ir gerkite.
Jei norite, galite pasaldinti medumi, bet jis turi būti ekologiškas.
Gerkite šią arbatą du ar tris kartus per dieną.