Mitybos specialistai rekomenduoja rinktis sveikus užkandžius: vertėtų vengti šokoladinių saldainių, batonėlių ar sausainių.
Pirmenybė turėtų būti teikiama aukštos kokybės maisto produktams, kuriuose yra daugiau maistinių medžiagų nei kalorijų.
Mokslininkai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo savanoriai.
Pasibaigus šiam tyrimui, britų mokslininkai padarė išvadą, kad sveiki užkandžiai teigiamai veikia širdį ir kraujagysles.
Eksperimento metu mokslininkai tyrė ryšį tarp užkandžiavimo ir tam tikrų sveikatos rodiklių (jiems buvo svarbu išsiaiškinti, kaip tam tikri užkandžiai, užkandžiavimo dažnis ir laikas veikia insulino kiekį kraujyje).
Mokslininkai padarė išvadą, kad užkandžių kokybė yra daug svarbiau nei dažnumas. Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į laiką, kada norisi valgyti.
Pavyzdžiui, jei žmogus nuspręs ką nors suvalgyti vakare po vakarienės, tai neigiamai paveiks jo sveikatą.