Medus – daugumos žmonių mėgstamas delikatesas.
Mitybos specialistas Michailas Ginzburgas teigia, kad šis produktas mėgstamas ne tik dėl puikaus skonio, bet taip pat ir dėl naudingų savybių. Pavyzdžiui, medus padeda peršalus, suteikia greitų angliavandenių ir energijai svarbių bioaktyvių medžiagų.
Vis dėlto, Michailas Ginzburgas teigia, kad labai svarbu riboti per dieną suvalgomo medaus kiekį. Jo teigimu, sveikas žmogus per dieną turėtų suvalgyti ne daugiau nei tris arbatinius šaukštelius medaus. Esant tam tikriems negalavimams per dieną reikėtų suvalgyti ne daugiau nei vieną arbatinį šaukštelį medaus.
„Nutukusiems žmonėms, sergantiems diabetu, ateroskleroze, hipertenzija ar kitomis ligomis, medų reikia valgyti labai atsargiai, ne daugiau kaip po arbatinį šaukštelį per dieną“, – teigia Michailas Ginzburgas.
Mitybos specialistas taip pat pabrėžė, kad alergija medui gali pasireikšti bet kokio amžiaus žmogui.
Maža to, svarbu atsižvelgti ir į tai, kad meduje yra medžiagų, kurios dirgina skrandį. Jei piktnaudžiausite šiuo saldžiu produktu, tai gali sukelti opą ar gastritą.