Podagra, kaip ir bet kuri kita liga, neigiamai veikia gyvenimo kokybę. Dažniausiai šią problemą išprovokuoja netinkama mityba. Apie tai plačiau papasakojo mitybos specialistas Igoris Strokovas. Jis teigia, kad tuomet, jei nepasirinksite tinkamos dietos, tam tikrų maisto produktų vartojimas gali išprovokuoti ligos paūmėjimą.
Gydytojas pastebėjo, kad podagros priepuolius gali sukelti tokie maisto produktai, kuriuose gausu organinių junginių purinų.
Šių junginių gausu jūros gėrybėse, riebioje žuvyje ir mielių ekstrakte.
Šio junginio taip pat yra kai kuriose daržovėse ir gyvūninės kilmės produktuose.
Jei siekiama sumažinti susikaupusios šlapimo rūgšties kiekį organizme, iš reguliaraus maisto raciono rekomenduojama pašalinti subproduktus, pavyzdžiui, kepenis ir širdis. Taip pat būtina atsisakyti fazanų mėsos, triušienos ir elnienos.
Sveikatos pablogėjimą gali išprovokuoti saldi duona, mielinė duona ir alus.
Vertėtų vengti gėrimų su fruktoze, atsisakyti krabų, midijų, krevečių, silkių, šprotų, upėtakių, skumbrių ir ančiuvių.
Gydytojas teigia, kad subalansuota mityba gali padėti pamiršti podagros priepuolius.