Šeštadienis, 26 balandžio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistai atsako į klausimą, ar koldūnus valgyti sveika

Daugelis mano, kad koldūnai nėra sveikas maistas, todėl ir juos valgyti reikėtų kuo rečiau. Tačiau ar tikrai koldūnai yra kenksmingi sveikatai? O, galbūt, jie gali tapti ir naudinga mitybos dalimi?

Mitybos specialistai atsako, į ką atkreipti dėmesį renkantis koldūnus ir kaip juos gaminti namuose.

Svarbiausia – koldūnų sudėtis

Pirkdami koldūnus parduotuvėje, dauguma žmonių atkreipia dėmesį tik į jų kainą, tačiau verta patikrinti ir koldūnų sudedamąsias dalis, nes gamintojai privalo nurodyti produktus, iš kurių patiekalas yra pagamintas.

Kai kurie įsitikinę, kad nurodyta sudėtis ant pakuotės yra klaidinga, tačiau svarbu suprasti, kad gamintojams meluoti apie produktų sudėti yra draudžiama, todėl baimintis nereikėtų.

Mitybos specialistai rekomenduoja rinktis koldūnus, pagamintus iš liesos mėsos. Geriausia mėsa koldūnams yra paukštiena arba jautiena. Jei koldūnai gaminami namuose ir yra naudojami aukštos kokybės produktai – galite naudoti bet kokią mėsą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ledų gamyba namuose: paprasta ir smagu!

Karštą vasaros dieną nėra nieko geriau už gaivinantį šaltą desertą. O kas gali būti smagiau, nei pasigaminti ledų patiems namuose? Tai ne tik paprasta,...

Kada laikas atnaujinti interjerą? Kiek tarnauja skirtingi namų baldai?

Baldai vaidina svarbų vaidmenį kuriant jaukumą namuose, tačiau laikui bėgant susidėvi, praranda patrauklumą ir praktiškumą. Svarbu ne tik tinkamai prižiūrėti interjerą, bet ir laiku...
---