Dauguma žmonių mano, kad sveiką maistą galima valgyti be jokių apribojimų, nes tai tikrai negali pakenkti sveikatai.
Vis dėlto, svarbu žinoti, kad kai kuriuos sveikus produktus galima valgyti tik ribotais kiekiais.
Taigi, su kokiais maisto produktais turėtumėte būti atsargūs?
Žuvis
Tai – vertingas vitamino D, Omega-3 ir sveikųjų riebalų šaltinis, tačiau reikėtų nepersistengti. Ekspertai teigia, kad šį produktą galima vartoti ne dažniau kaip du kartus per savaitę.
Jei nepaisysite šios taisyklės, galite pabloginti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir pakenkti inkstams. Nesaikingas žuvies vartojimas taip pat gali pakenkti kepenims.
Kiaušiniai
Gana dažnai kiaušiniai yra valgomi labai dideliais kiekiais, tačiau svarbu žinoti, kad tai gali pabloginti širdies darbą.
Suvartojamą kiaušinių kiekį vertėtų riboti.
Ryžiai
Jei ryžiai yra pagrindinis jūsų pasirenkamas garnyras, vertėtų pradėti ieškoti alternatyvų. Be to, svarbu žinoti, kad lukštenti ryžiai yra praktiškai beverčiai, – ryžių lukštuose yra visos vertingos medžiagos.
Maža to, svarbu nepamiršti, kad kasdien vartojami baltieji ryžiai gali sukelti nutukimą.
Sūris
Šis maisto produktas yra ne tik naudingas, bet ir skanus. Jis dažnai naudojamas kaip gurmaniškas užkandis. Vis dėlto, jei sūrį vartosite kasdien, gali ženkliai padidėti cholesterolio kiekis kraujyje, o tai neigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą.
Be to, sūris yra kaloringas produktas, todėl kasdienis jo vartojimas gali lemti svorio padidėjimą.
Avižiniai dribsniai
Galbūt jus tai nustebins, tačiau avižinių dribsnių nerekomenduojama valgyti kasdien. Dėl specifinės sudėties avižiniai dribsniai gali padaryti didelę žalą organizmui.
Fito rūgštis trukdo įsisavinti daugumą svarbių mikroelementų, įskaitant geležį ir cinką. Taip pat kasdienis avižinių dribsnių vartojimas gali pakenkti virškinamojo trakto organams.