Organizmo būklė priklauso nuo mitybos, todėl maisto produktus svarbu rinktis itin atidžiai.
Pavyzdžiui, kai kurie maisto produktai gali teigiamai paveikti širdies sveikatą.
Apie tai papasakojo terapeutė Alina Kobozeva.
Ji rekomendavo į savo mitybos racioną įtraukti jūros gėrybes ir riebią žuvį. Šiuos maisto produktus reikėtų valgyti iki trijų kartų per savaitę.
Šiuose maisto produktuose gausu svarbių rūgščių, kurios normalizuoja cholesterolio kiekį kraujyje.
Jei esate alergiški šiems produktams, tuomet juos galite pakeisti papildais su Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgštimis.
Renkantis papildus svarbu atkreipti dėmesį į jų sudėtį ir pasikonsultuoti su specialistais. Eikozapentaeno (EPA) ir dokozaheksaeno (DHR) rūgščių kiekis turėtų sudaryti ne mažiau kaip 60% visos sudėties.
Taip pat į savo mitybos racioną naudinga įtraukti graikinius riešutus, kurių per dieną galima suvalgyti iki 21 gramo.
Nepamirškite, kad tam tikri maisto produktai neigiamai veikia sveikatą. Tai – maistas su druska, raudona mėsa, pyragaičiai, greitas maistas. Taip pat vertėtų vengti maisto produktų su transriebalais, kuriuose yra daug paprastų angliavandenių.