Mityba turi būti subalansuota. Laikantis dietos ypatingai svarbu atsiminti šią taisyklę.
Vis dėlto, kai kurie daro klaidą ir mesdami svorį atsisako kruopų. Nereikėtų pamiršti, kad tam tikros kruopų rūšys gali būti net labai naudingos. Jose gausu skaidulų, be to, jos smarkiai nedidina gliukozės kiekio kraujyje, todėl jas galima drąsiai įtraukti į savo mitybos racioną. Žinoma, tokius maisto produktus reikėtų vartoti saikingai.
Mitybos specialistė Margarita Koroleva papasakojo, kokias kruopas vertėtų įtraukti į savo mitybos racioną.
Gydytoja rekomendavo rinktis tokias kruopas, kurių lukštas nėra pašalintas. Tokiu atveju organizmas gaus pakankamai augalinės kilmės skaidulų, kurios yra reikalingos svorio metimui ir gerai žarnyno veiklai.
Jei rinksitės perdirbtas kruopas, jose esančių angliavandenių kiekis bus gerokai didesnis.
Margarita Koroleva rekomendavo į mitybos racioną įtraukti grikius, bolivinę balandą, taip pat galima valgyti avižinę košę, tačiau patartina rinktis tokias avižines kruopas, kurias reikia virti pakankamai ilgai.
Pasirinktas kruopas galite pagardinti daržovėmis, vaisiais, uogomis, riešutais ir sėklomis.
Vis dėlto, svarbu jausti saiką: tokį maistą rekomenduojama rinktis ne dažniau nei keturis kartus per savaitę, be to, kruopas patartina valgyti tik ryte.