Pekino universiteto mokslininkai atliko didelio masto tyrimą, kurio metu siekė išsiaiškinti, kokį poveikį žmogaus organizmui turi mažai angliavandenių ir mažai riebalų turinčios dietos.
Atlikto tyrimo rezultatai leido padaryti išvadą, kad mažai riebalų turinti dieta ženkliai sumažina ankstyvos mirties riziką.
Tyrimo rezultatai buvo paskelbti „Journal of Internal Medicine“ publikuotame straipsnyje.
Kokia dieta sumažina ankstyvos mirties riziką?
Tyrime dalyvavo 370 000 žmonių, kurių amžius buvo nuo 50 iki 71 metų. Tyrimo dalyviai laikėsi jiems paskirtos dietos.
Tyrimas truko 23 metus, per tą laiką mirė 165 000 tyrimo dalyvių.
Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonių, kurie laikėsi mažai riebalų turinčios dietos, ankstyvos mirties rizika sumažėjo 18%. Šios dietos pagrindą sudarė daržovės, vaisiai ir grūdai.
Tyrimo dalyvių, kurie laikėsi mažai angliavandenių turinčios dietos, ankstyvos mirties rizika tapo didesnė.
Mokslininkai padarė išvadą, kad mažai riebalų turinti dieta yra kur sveikesnė. Vis dėlto, jie pabrėžė, kad tam tikrus produktus, kuriuose yra sveikų nesočiųjų riebalų, vertėtų įtraukti į savo mitybos racioną. Čia kalbama apie riešutus, avokadus ir žuvį.