Viena populiariausių daržovių, kurią valgo visi šimtamečiai, yra brokoliai. Šioje daržovėje yra daug naudingų medžiagų, kurios užtikrina puikią savijautą ir gali turėti įtakos gyvenimo trukmei. Priežasčių, kodėl į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti brokolius, yra ne taip ir mažai, todėl naudinga išsiaiškinti pagrindinius šių daržovių privalumus.
Puikus vitaminų ir mineralų šaltinis
Brokoliuose yra vitaminų C, K ir A. Taip pat šiose daržovėse yra naudingų mineralų, tokių kaip:
1) geležis;
2) magnis;
3) kalis;
4) fosforas, ir t.t.
Brokolių sudėtis yra tikrai turtinga, tad nieko keisto, kad šias daržoves rekomenduoja valgyti visi mitybos specialistai.
Kova su įvairiomis ligomis
Tyrimai rodo, kad reguliarus šios daržovės vartojimas gali padėti išvengti įvairių ligų, tokių kaip vėžys, diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos ar net Alzheimerio liga. Brokoliuose yra medžiagų, kurios padeda sumažinti uždegimą, o tai savo ruožtu padeda stiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą nuo įvairių ligų.
Kaip naudoti brokolius gaminant maistą?
Brokoliai gali būti naudojami gaminant įvairius patiekalus: tai padidins jų maistinę vertę ir pagerins skonį. Žemiau pateiksime keletą idėjų, kaip naudoti brokolius gaminant maistą: Salotos: į savo mėgstamas salotas įdėkite pjaustytų brokolių gabalėlių. Ši daržovė puikiai dera su morkomis, salotomis ir alyvuogių aliejumi. Užkepėlės: brokolių užkepėlė yra puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Susmulkintus gabalėlius sumaišykite su kiaušiniais, pienu ir sūriu, o tada kepkite orkaitėje. Makaronai: brokoliais taip pat galite pagardinti makaronus, nes tuomet šiame patiekale bus daugiau vitaminų ir mineralų.
Brokoliai puikiai dera su česnaku, alyvuogių aliejumi ir makaronais. Sriubos: brokoliai yra puikus sriubų ingredientas. Pagardinkite brokoliais verdamą sriubą: tai pagerins jos maistinę vertę ir skonį. Užkandžiai: patiekite supjaustytus brokolių gabalėlius kaip užkandį su jogurtiniu padažu arba gvakamole. Garnyrai: brokoliai puikiai dera su bulvėmis, ryžiais ir kitais garnyrais. Brokoliai ne tik suteiks ypatingą skonį, bet taip pat pagerins patiekalo maistinę vertę. Brokoliai yra nuostabi daržovė, kurią galima naudoti ruošiant pačius įvairiausius patiekalus. Brokoliuose gausu maistinių medžiagų, galinčių pagerinti sveikatą. Įtraukite brokolius į savo mitybos racioną: ruošiamų patiekalų skonis ir poveikis sveikatai jus tikrai maloniai nustebins.