Vasaros metu trumpam pasirodo įspūdingos spalvos grybai – aromatingosios voveraitės. Daugelis žmonių jas vertina dėl nepriekaištingo skonio, tačiau tai nėra pagrindinis argumentas, kodėl į mitybos racioną reikėtų įtraukti voveraites. Nedaug kas žino, kad šios rūšies grybai yra labai sveikas maistas.
KODĖL VOVERAITES REIKĖTŲ VALGYTI DAŽNIAU
Nereikia nerimauti dėl sunkiųjų metalų
Daugelis žmonių atsargiai žiūri į natūralių grybų pirkimą dėl vienos paprastos priežasties: grybai iš dirvožemio gali sukaupti visas toksines medžiagas.
Tačiau voveraitės už daugelį kitų grybų pranašesnės tuo, kad šios savybės neturi. Be to, valgydami šiuos grybus, galėsite nuo kenksmingų medžiagų kokybiškai išvalyti organizmą.
Gerina regėjimą
Valgydami voveraites galite pagerinti akių būklę. Net nedidelėje grybų porcijoje yra vitamino A ir beta karotino paros norma.
Todėl voveraitės gali padėti išvengti su amžiumi susijusio regos sutrikimo.
Imuninė sistema
Cheminė voveraičių sudėtis nepaprastai turtinga, nes jose yra vitaminų C, B grupės, D, PP, kalio, sieros, fosforo, geležies ir kitų maistingųjų medžiagų.
Tai padeda stiprinti imuninę sistemą ir gerina sveikatą.
Nekenkia figūrai
Dėl turtingos grybų sudėties produktas turi mažai kalorijų. Taigi, valgant voveraites nesunku numalšinti alkio jausmą.
Šimtas gramų voveraičių, keptų su svogūnais, turi tik apie 70 kcal.
Todėl tikrai galite į savo dietą įtraukti šį sveiką produktą.
Padeda sergant
Specialistai rekomenduoja įtraukti voveraites į savo mitybą, kad apsisaugotumėte nuo vėžio atsiradimo. Taip pat yra įrodymų, kad šie grybai padeda pasveikti nuo tuberkuliozės.
Voveraitės padeda naikinti patogeninę florą ir padės greičiau pasveikti nuo peršalimo.