Rauginti kopūstai turi daug naudingų bakterijų, todėl toks maistas puikiai padeda kovoti su įvairiais uždegimais. Jei rauginti kopūstai valgomi reguliariai, tikimybė susirgti ūminiu ar lėtiniu uždegimu tampa gerokai mažesnė.
Rauginti kopūstai padeda apsisaugoti nuo įvairių sveikatos bėdų: virškinimo sutrikimų, depresijos, astmos, hormonų disbalanso, alergijos maistui, diabeto, nutukimo, ir t.t.
Raugintuose kopūstuose esančios naudingos bakterijos padeda sustabdyti įvairių ligų sukėlėjų, virusų, grybelių ir parazitų patekimą į organizmą. Šis maisto produktas taip pat padeda sustiprinti imuninę sistemą.
Daugiau energijos
Raugintuose kopūstuose yra daug geležies, kuri yra labai svarbi energijos gamybai. Šis mikroelementas gerina medžiagų apykaitą ir kraujotaką. Taip pat tai padeda išvengti anemijos ir jos šalutinio poveikio.
Raugintuose kopūstuose yra skaidulų, kurios labai svarbios virškinimo sistemos veiklai, o jų vartojimas palaiko tinkamą virškinimo procesą, užkerta kelią pilvo pūtimui ir skausmams. Visa tai taip pat padeda išvengti skrandžio opos atsiradimo.
Sveikesnė širdis
Kopūstuose esančios skaidulos svarbios ne tik virškinimo sistemai, bet taip pat ir širdies sveikatai, nes jos gali pašalinti kraujyje esantį blogąjį cholesterolį, o tai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Raugintuose kopūstuose yra nemažas kiekis vitamino A, kuris žmogaus organizmui yra nepaprastai svarbus. Vitaminas A veikia kaip antioksidantas, kuris apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos.
Stipresnė imuninė sistema
Tai – puikus būdas stiprinti imunitetą, nes raugintuose kopūstuose gausu vitamino C ir probiotikų. Manoma, kad rauginti kopūstai turi priešuždegiminį ir baktericidinį poveikį.
Šis maisto produktas gali pagerinti sergančiųjų bronchine astma būklę. Be to, rauginti kopūstai turi gerą analgezinį poveikį, todėl jie puikiai tinka migrenos profilaktikai.
Rauginti kopūstai padeda efektyviau kovoti su depresija ir stresu. Nustatyta, kad rauginti kopūstai pasižymi ir priešvėžiniu poveikiu.
Raugintuose kopūstuose, priklausomai nuo jų laikymo sąlygų ir terminų, yra nuo 10 iki 30 mg askorbo rūgšties (vitamino C). Viena svarbiausių sąlygų, kad šis vitaminas būtų apsaugotas nuo oksiduojančio atmosferos deguonies poveikio, yra ta, kad sūrymas visiškai padengtų kopūstų paviršių.
Svarbu žinoti, kad reaguodami su oru rauginti kopūstai praranda dalį vitamino C, todėl tuomet, jei raugintus kopūstus tenka išimti iš sūrymo, juos rekomenduojama užpilti aliejumi.
Raugintuose kopūstuose yra beveik visos šviežiuose kopūstuose esančios medžiagos. Raugintų kopūstų sultys žadina apetitą ir aktyvina virškinimo procesus pacientams, todėl šis maisto produktas yra ypač naudingas tiems žmonėms, kurie skundžiasi mažu skrandžio rūgštingumu, neurologinėmis ligomis, ar tiesiog propaguojantiems sėslų gyvenimo būdą.