Kiaušiniai – tai labai populiarus produktas, kurį galima rasti kone kiekvienoje virtuvėje. Šiame produkte yra daug baltymų, vitaminų ir sveikųjų riebalų rūgščių. Jei reguliariai valgysite kiaušinius, tai tikrai bus naudinga jūsų sveikatai: sustiprės kaulinis audinys ir pagerės pažeistų audinių regeneracijos procesas.
Kiaušiniai gana dažnai pasirenkami pusryčiams ar priešpiečiams. Tai labai sotus produktas, kuris gali padėti išvengti persivalgymo. Vis dėlto, jei jaučiate didelį potraukį valgyti kiaušinius, tai gali išduoti apie vitaminų ir mineralų trūkumą organizme.
Jei kurį laiką jums sunku atsispirti virtiems kiaušiniams, tikėtina, kad organizmas stokoja baltymų. Nėštumo metu moterys taip pat gana dažnai jaučia didelį norą pasimėgauti šiais maisto produktais. Nėštumo laikotarpiu motinos organizmui reikia daugiau baltymų ir folio rūgšties (vitamino B9), o tuomet, jei organizmas stokoja šių medžiagų, gali būti skundžiamasi prasta savijauta.
Jei organizmui stinga cinko arba vitamino D, taip pat gali būti juntamas potraukis valgyti virtus kiaušinius.