Antradienis, 21 sausio, 2025

Naujausi

Kodėl geriau nevalgyti labai pajuodusių bananų?

Naudingąsias bananų savybes įvardijo amerikiečių dietologė Julie Upton. Ji teigia, kad šiuose vaisiuose gausu mangano, vitamino C, 10% rekomenduojamos kalio paros normos ir 25% vitamino B. Ekspertės teigimu, bananai gali būti valgomi net ir besilaikant dietos, nes juose nėra riebalų. Maža to, alkio slopinimui gali visiškai pakakti ir bananų kvapo.

Vis dėlto, renkantis bananus vertėtų būti itin atsargiems. Dietologė rekomenduoja nevalgyti labai pajuodusių bananų, nes jie gali neigiamai paveikti kepenis.

Be to, patamsėjusiuose bananuose yra daug cukraus, todėl sergantiems diabetu ir antsvorio turintiems žmonėms specialistė pataria jų nevartoti.

Kuo labiau sunokęs bananas, tuo didesnis jame yra cukraus kiekis. Valgant tokius bananus kraujyje susikaupia didesnis kiekis gliukozės, o tai nėra labai gerai. Net ir tuomet, jei nesiskundžiate sveikata, turėtumėte omeny turėti tai, kad tokių bananų suteiktos energijos neišnaudosite: ji virs riebalais.

Jei bananai yra tik šiek tiek pajuodę, juos valgyti tikrai galima. Taip pat nieko baisaus, jei ant bananų yra šiek tiek juodų taškelių.

Jei turite jautrumą cukrui, rinkitės žalesnius bananus, kurie neturės didelio poveikio cukraus kiekiui kraujyje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---