Penktadienis, 31 sausio, 2025

Naujausi

Kas visiškai negali valgyti vyšnių ir kodėl tai gali būti kenksminga?

Vyšnia yra skani ir sveika uoga, tačiau į jos vartojimą visada reikia žiūrėti atsakingai.

Vyšnia gali būti ir naudinga, ir pavojinga, todėl naudinga išsiaiškinti, kam šių uogų negalima valgyti, ir kodėl tai pavojinga.

Vyšnių nauda

Vyšniose esančios naudingos medžiagos:

1) Kalcis.

2) Magnis.

3) Silicis.

4) Fosforas.

5) Geležis.

6) Kalis.

7) Pektinai.

8) Įvairių grupių vitaminai.

Rūgščių veislių vyšniose gausu melatonino, kuris teigiamai veikia nervų sistemą, gerina miegą ir stabilizuoja bendrą organizmo būklę.

Kas lemia rūgštų vyšnių skonį?

Rūgštus uogų skonis atsiranda dėl sudėtyje esančių rūgščių:

  • obuolių rūgšies;
  • citrinos rūgšties;
  • gintaro rūgšties;
  • salicilo rūgšties.

Organinės rūgštys teigiamai veikia virškinimo sistemą, nes jos yra atsakingos už skrandžio sulčių gamybą. Kai kurie specialistai teigia, kad organinės rūgštys veikia kaip prevencinė priemonė nuo įvairių bakterijų.

Vyšnių spalva

Raudoną vyšnių spalvą lemia sudėtyje esantys antocianinai. Verta paminėti, kad antocianinas yra natūralus antioksidantas, atkuriantis organizmo ląsteles. Specialistai tokias uogas rekomenduoja vartoti visiems aktyviai sportuojantiems žmonėms, nes vyšnios pagreitina raumenų atsistatymą.

Kas neturėtų valgyti vyšnių?

Žinoma, jei žmogus yra alergiškas vyšnioms, šio maisto produkto reikėtų atsisakyti. Žmonės, turintys virškinimo trakto problemų, taip pat turėtų būti atsargūs.

Šios uogos nerekomenduojamos tiems žmonėms, kuri skundžiasi virškinamojo trakto ligomis, nes vyšnios gali sukelti tokių ligų paūmėjimą.

Reikėtų nepamiršti, kad vyšnių sudėtyje yra daug organinių rūgščių, kurios gali dirginti gleivinę ir išprovokuoti rėmenį. Jei skrandžio veikla yra sutrikusi, šių uogų geriausia atsisakyti.

Suvalgius vyšnių rekomenduojama gerai išskalauti burną. Faktas yra tai, kad organinės rūgštys gali pažeisti dantų emalį.  Burnos skalavimas taip pat yra labai svarbus vaikams, kurių pieniniai dantys dar nėra pasikeitę.

Optimalus vartojimo laikas

Vyšnių negalima valgyti prieš miegą ar tuščiu skrandžiu. Šias uogas geriausia valgyti po pagrindinio valgio. Šias uogas galima vartoti su pieno produktais, pavyzdžiui, su varške ar grietine.

Vartojimo norma

Per dieną nereikėtų suvartoti daugiau kaip 100 g uogų. Suvalgius 300 g ar daugiau, gali prasidėti virškinimo trakto problemos. Per gausus vyšnių vartojimas dažnai sukelia virškinimo sutrikimus ir viduriavimą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį mistinį penktadienį (sausio 31 d.): Dangiškas šokis, kai keletas zodiako ženklų švyti įspūdingomis auratomis, tačiau vienas šviečia kaip kerinčios spindesio švyturys!

🌌 Visata nori jums pasakyti kažką nuostabaus! 🌟 Pasiruošę sužinoti, kas tai? Paspauskite, kad atskleistumėte savo ypatingą komplimentą! 💫👇 ♒ VandenisVandenis, jūsų vizionieriška siela...

Dangaus šnabždesiai (sausio 31 d.): Šį užburtą penktadienį likimas pina naujas galimybes—trys Zodiako ženklai atsidurs ant svarbių gyvenimo posūkių slenksčio tiek meilėje, tiek profesinėje...

Jaučiate kosmines vibracijas šiandien? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šiandienos horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis (sausio 20 d....
---