Braškės – uogos, kurias mėgsta dauguma žmonių. Jos turi subtilų aromatą ir malonų skonį.
Bet ar šios uogos yra naudingos organizmui? Ar tai gali pakenkti jūsų sveikatai? Aptarkime pagrindines braškių savybes išsamiau.
Braškių nauda sveikatai
Reguliarus šio produkto vartojimas gali padėti išvalyti organizmą ir stabilizuoti kraujotaką. Sezono metu būtinai valgykite braškes, nes jos papildys jūsų organizmą vertingais mikroelementais.
Braškių nauda:
- šios uogos gerai veikia kraujo sudėtį, nes skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą;
- braškės turi priešuždegiminį poveikį, naikina kenksmingas bakterijas;
- šis maisto produktas gali padėti išspręsti virškinimo problemas;
- braškės turės choleretinį poveikį, kuris naudingas vidaus organams;
- skatinama džiaugsmo hormono gamyba;
- braškės padeda stiprinti imunitetą;
- stiprinama kraujagysles;
- reguliarus braškių vartojimas gali padėti sumažinti širdies ligų riziką.
Braškės teigiamai paveiks jūsų nuotaiką. Šių uogų skonis yra tiesiog neįtikėtinas, o aromatas – žadinantis apetitą. Deja, ne visi gali sau leisti mėgautis šiomis nuostabaus skonio uogomis.
Ar braškės gali pakenkti jūsų sveikatai?
Kai kuriais atvejais turėtumėte vengti šių uogų vartojimo.
Braškių vartojimo turėtų vengti:
- sergantys skrandžio opa, dvylikapirštės žarnos ligomis;
- vaikai iki trejų metų;
- netoleruojantys šių uogų;
- besiskundžiantys žarnyno sutrikimais;
- moterys nėštumo ar žindymo laikotarpiu.
Atminkite, kad braškės laikomos vienu rimčiausių alergenų. Neduokite jų kūdikiams ir venkite šių uogų žindymo laikotarpiu. Jei nerimaujate, kad braškės jums pakenks, pasitarkite su specialistais. Be to, turite pasitarti su gydytoju, jei sergate lėtinėmis ligomis, dėl kurių reikia laikytis specialios dietos!