Svogūnai suteikia patiekalams ypatingą skonį, be to, tai yra labai naudingas produktas.
Jei reguliariai valgysite svogūnus, tai teigiamai paveiks endokrininę ir imuninę sistemą, pagerins širdies ir kraujagyslių būklę.
Tuo svogūnų nauda neapsiriboja: reguliarus svogūnų vartojimas padeda sumažinti piktybinių navikų atsiradimo riziką ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.
Jei nesergama virškinamojo trakto ligomis, svogūnai gali pagerinti žarnyno būklę.
Vis dėlto, svarbu žinoti apie kontraindikacijas.
Svogūnų nerekomenduojama vartoti sergantiems virškinamojo trakto ir kvėpavimo takų ligomis.
Taip pat svarbu nepamiršti, kad svogūnai yra stiprus alergenas. Alerginė reakcija dažniausiai pasireiškia sloga ir odos bėrimu.