Manoma, kad česnakai yra ne tik kvapnus prieskonis, bet taip pat labai sveikas maisto produktas.
Reguliarus česnako vartojimas sustiprina imunitetą, nes ši prieskoninė daržovė padeda organizmui kovoti su virusais ir bakterijomis.
Vis dėlto, mažai kam žinoma, kad kai kuriems žmonėms geriausia atsisakyti česnako vartojimo, – apie tai papasakojo mitybos specialistė Anna Makarova.
Gydytoja pažymėjo, kad šis produktas neturėtų būti laikomas vaistu nuo virusų. Ji taip pat paaiškino, kada vertėtų riboti česnako vartojimą, ir kada šios prieskoninės daržovės geriausia atsisakyti.
Anna Makarova teigia, kad česnako neturėtų vartoti tie žmonės, kurie serga lėtinėmis virškinamojo trakto ligomis, pavyzdžiui, gastritu ar opa.
Jei žmogus serga kasos uždegimu, česnakas gali išprovokuoti stiprų skausmą.
Česnako nereikėtų vartoti tuščiu skrandžiu, nes ši aitri prieskoninė daržovė gali pažeisti skrandžio gleivinę.