Ar žmogus susirgs hipertenzija, ar ne, daugiausia priklauso nuo to, ką jis valgo.
Bet koks maistas, kuriame yra daug druskos, gali sukelti staigų kraujospūdžio šuolį.
Apie tai papasakojo Svetlana Pavličenko.
Kokie maisto produktai sukelia hipertenziją?
Kaip sakė specialistė, bet koks sūrus produktas gali išprovokuoti kraujospūdžio padidėjimą.
Traškučiai, įvairūs užkandžiai, konservai, ir t.t. gali būti labai pavojingi.
„Druska sukuria papildomą, nereikalingą naštą širdžiai ir kraujagyslėms“, – aiškino kardiologė.
Anot jos, ypač atidžiai reikėtų tikrinti, koks druskos kiekis yra pusgaminiuose ir įvairiuose kulinarijos gaminiuose.
„Saugiausia maistą gaminti patiems, o vietoj druskos naudoti prieskonius ir žoleles“, – rekomendavo gydytoja.