Kiauliena turi gana prieštaringą reputaciją. Vieni tiesiog neįsivaizduoja sočių pietų be šios mėsos, o kiti jos vengia dėl didelio kaloringumo ir riebumo.
Ar kiauliena yra svarbi sveikos mitybos dalis? Šis klausimas domina daugumą žmonių.
Visi žino, kad mityba turi būti subalansuota, nes tik tada žmogus bus sveikas ir kupinas energijos. Dauguma žmonių mano, kad valgyti mėsą būtina, tačiau dabar vegetarizmas ir veganizmas tampa vis populiaresni. Gyvulinės kilmės produktų vengiantys žmonės yra įsitikinę, kad mėsos produktus galima sėkmingai pakeisti augaliniu maistu.
Jei nesate apsisprendę, ar į jūsų mitybos racioną turėtų būti įtraukta kiauliena, naudinga aptarti pagrindinius šios mėsos privalumus ir trūkumus.
Kiauliena nėra dietinis maistas, todėl jis tinka ne visiems. Ši mėsos rūšis puikiai tinka sportininkams ir kultūristams, nes ji padeda auginti raumenų masę. Šią mėsą taip pat rekomenduojama valgyti vaikams ir paaugliams aktyvaus augimo laikotarpiu.
Kiaulienoje yra daug magnio, cinko ir sieros. Šioje mėsoje taip pat yra specialios rūgšties, kuri labai naudinga kaulams.
Kiauliena iškepa gana greitai, be to, iš jos galima paruošti labai įvairių patiekalų. Šią mėsą galima naudoti sriubų, troškinių, kepsnių ar kitų patiekalų gamybai.
Nors ši mėsa turi tikrai nemažai privalumų, tačiau svarbu apžvelgti ir tam tikrus jos trūkumus.
Jei kiaulieną valgysite pernelyg dažnai, pakils cholesterolio kiekis kraujyje ir padidės riebalų masė, todėl tai neigiamai paveiks širdies ir kraujagyslių sistemą.