Jei žmogus nori išlikti sveikas ir išvengti problemų dėl antsvorio, jis turėtų atsakingai sudaryti savo mitybos planą.
Svarbu atsižvelgti ne tik į maisto kiekį ir kokybę, bet taip pat ir į jo vartojimo laiką.
Ypač rimtai į tai turėtų žiūrėti tie žmonės, kurie dirba naktimis.
Tarptautinė mokslininkų grupė atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad žmonės, dirbantys ir valgantys naktį, dažniau susiduria su cukraus kiekio padidėjimu. Įprastai jis yra 19 procentų didesnis nei tų žmonių, kurie dirba dieną. Būtent todėl padidėja diabeto rizika.
Ekspertai teigia, kad žmonės, dirbantys naktimis, turėtų apsiriboti lengvais užkandžiais ir stengtis vengti didelio angliavandenių kiekio, kurie gali padidinti cukraus kiekį kraujyje. Patartina visą dieną maitintis gerai ir subalansuotai.
Šis eksperimentas dar bus tęsiamas.
Mokslininkai bandys išsiaiškinti, kokį poveikį organizmui turi valgymas iškart po pabudimo ir prieš miegą.