Ši liga retai siejama su genetika. Genetika sukelia tik mažiau nei 1% demencijos atvejų.
Dažniausiai ši problema iškyla dėl nesveiko gyvenimo būdo.
Apie tai papasakojo neurologė Alexandra Alekhina.
Kaip pastebėjo ekspertė, tikrai galima sumažinti šios ligos riziką. Svarbu atsisakyti žalingų įpročių, kas naktį gerai išsimiegoti, sumažinti cukraus ir rafinuotų angliavandenių vartojimą.
Rafinuotų angliavandenių yra makaronuose, baltuosiuose ryžiuose, miltuose, duonoje, picos tešloje, pusryčių dribsniuose, pyraguose, sausainiuose, ir t.t.
Alexandra Alekhina teigia, kad padidėjęs cukraus kiekis kraujyje vyresniems nei 35 metų pacientams padidina Alzheimerio ligos riziką. Tikimybė, kad jie ateityje susirgs šia liga, padidėja net 15 procentų.
Į savo mitybos racioną svarbu įtraukti sveikų maisto produktų, tokių kaip žuvis, žuvies taukai, vaisiai ir daržovės.
Taip pat svarbu atsiminti apie vitaminų vartojimą, pavyzdžiui, ypač naudingi B6 ir B12 vitaminai.