Jei norite, kad organizmas tinkamai funkcionuotų, svarbu rinktis sveiką maistą, o tam tikrų maisto produktų reikėtų atsisakyti arba sumažinti jų vartojimą.
Apie tai papasakojo mitybos specialistė Svetlana Pavlichenko.
Ji pažymėjo, kad raudona mėsa ir jos produktai didina piktybinių žarnyno navikų atsiradimo riziką.
Specialistės teigimu, tokio maisto vertėtų valgyti kuo mažiau. Raudoną mėsą ji rekomenduoja valgyti ne dažniau nei du kartus per savaitę. Šį maisto produktą patartina derinti su daržovėmis.
Taip pat vertėtų vengti cukraus ir saldumynų, nes šių produktų perteklius ne tik neigiamai veikia figūros būklę, bet taip pat sutrikdo žarnyno mikrobiomo pusiausvyrą.
Svetlana Pavlichenko rekomenduoja atsisakyti parduotuvėse siūlomų sulčių, nes šiuose gėrimuose yra labai daug cukraus.