Visi žino, kad dešra, sviestas ir kiti panašūs produktai kenkia organizmui, jei yra valgomi dideliais kiekiais.
Vis dėlto, mitybos specialistas Markas Gadziyanas papasakojo apie maistą, kuris iš pažiūros atrodo sveikas, tačiau iš tiesų yra labai žalingas.
Plačiau apie tai rašo „Rossiyskaya Gazeta“.
Jis rekomendavo nevartoti produktų, kurie pažymėti kaip neriebūs arba turintys mažai cukraus. Įprastai tai yra labai perdirbti produktai, kuriuose yra daug cukraus.
Kaip paaiškino Markas Gadziyanas, maistas, kuriame nėra riebalų, nėra pats skaniausias, o tai reiškia, kad kai kurie gamintojai gali pridėti cukraus, kad sustiprintų skonį.
Reikia būti atsargiems su padažais, kurie dažnai dedami dėl ryškesnio salotų skonio.
Tokiuose produktuose gali būti cheminių priedų, transriebalų. Būtent todėl salotas ar kitus panašius patiekalus vertėtų ruošti patiems.
Gydytojas rekomendavo atsisakyti parduotuvėse siūlomų vaisių sulčių, pusryčių dribsnių ir mažai angliavandenių turinčių batonėlių.