Endokrinologė Antonina Gureeva įvardijo produktus, kurie užkertą kelią staigiam cukraus kiekio kraujyje padidėjimui.
Šie maisto produktai yra padeda sumažinti 2 tipo diabeto riziką (šis diabeto tipas išsivysto dėl nepakankamos insulino gamybos).
Dėl insulino trūkumo cukraus kiekis kraujyje gali padidėti iki pavojingo lygio.
Kad pavyktų to išvengti, ekspertė rekomenduoja valgyti daug augalinio maisto, kuris, anot jos, yra „naudingas antrojo tipo diabeto profilaktikai ir gydymui“.
Turime galvoti apie visą mitybos sistemą: ko yra maiste ir su kuo tai susiję. Tikrai nepakanka vien tik įvertinti, ar maisto produktuose yra naudingų medžiagų, tokių kaip geležis ar baltymai.
Antonina Gureeva teigia, kad augaliniame maiste yra mažiau kalorijų, o jame esančios skaidulos yra ypač naudingos sergant cukriniu diabetu, nes jos gali kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Gydytoja endokrinologė įvardijo tris konkrečius produktus, kurie efektyviai užkerta kelią staigiam cukraus kiekio kraujyje padidėjimui.
Tai – tofu ir sojos baltymai, ankštiniai augalai (pupelės, lęšiai, avinžirniai) ir uogos.
Visi šie produktai gali padėti kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti atsparumą insulinui.