Harvardo mokslininkai papasakojo, kokia dieta gali pagerinti sveikatą ir pailginti gyvenimą.
Paaiškėjo, kad tam reikia rinktis aplinkai nekenksmingus produktus, naudingus ne tik žmonių sveikatai, bet ir aplinkai.
Pasirinkę tokį maistą, savo gyvenimą galite pailginti net 25%, lyginant su tais, kurie renkasi ne tokius kokybiškus maisto produktus.
Kaip pažymėjo ekspertai, sveiki grūdai, vaisiai, riešutai, nekrakmolingos daržovės ir nesotieji aliejai laikomi saugesniais ir ekologiškesniais pasirinkimais.
Vis dėlto, kiti populiarūs produktai gali sukelti tam tikrų problemų.
Ekspertai į šį sąrašą įtraukė raudoną ir perdirbtą mėsą, kiaušinius.
Verta paminėti, kad mokslininkų duomenys taip pat parodė, kad augalinis maistas yra susijęs su mažesne lėtinių ligų rizika, be to, tokie produktai daro mažesnę žalą aplinkai.