Turbūt žinote, kad saldus ir keptas maistas gali išprovokuoti rėmenį.
Jei po tokio valgio žmogus dažnai patiria diskomfortą, toks maistas turėtų būti išbrauktas iš valgiaraščio.
Be to, pageidautina iš meniu pašalinti gėrimus, kurie taip pat sukelia rėmenį. Čia kalbama apie alkoholį, gazuotus gėrimus, taip pat apie arbatą, kavą ir kitus kofeino turinčius gėrimus.
Apie tai papasakojo gydytojas Hovhannesas Davidyanas.
Specialistas taip pat pastebėjo, kad kai kuriais atvejais net ir sveikas maistas gali sukelti problemų.
Jo teigimu, rėmenį gali sukelti pomidorai (švieži, konservuoti ar pomidorų pasta).
Šią problemą taip pat gali išprovokuoti svogūnai, česnakai, kai kurių rūšių citrusiniai vaisiai (pavyzdžiui, greipfrutai ar apelsinai).
Hovhannesas Davidyanas pridūrė, kad jei yra polinkis susirgti gastroezofaginio refliukso liga, rėmenį gali sukelt kone bet kuris maisto produktas.