Žinomas gydytojas ir laidos „Apie svarbiausią dalyką“ vedėjas Aleksandras Myasnikovas savo „Telegram“ kanale sako, kad į maisto pasirinkimą svarbu žiūrėti pakankamai rimtai.
Savo mikrobloge jis pažymėjo, kad tam tikri maisto produktai gali išprovokuoti organizmo uždegimą. Tai gali sukelti rimtų sveikatos problemų, tokių kaip aortos aneurizma.
Gydytojas išvardijo produktus, kurių geriausia vengti, jei norite išvengti ligos.
Jis išskyrė mėsą, dešras, subproduktus ir traškučius.
Be to, gydytojo teigimu, labai svarbu sumažinti druskos kiekį maiste, nes toks priedas taip pat neigiamai veikia organizmo būklę.
Taip pat turėtumėte atsisakyti žalingų įpročių, tokių kaip piktnaudžiavimas alkoholiu ir rūkymas.
Gydytojas savo tinklaraštyje įvardijo tuos produktus, kuriuos jis laiko „priešuždegiminiais“. Tai – vaisiai, daržovės, pusryčių dribsniai, nesmulkinti grūdai, neriebus sūris, kava, arbata ir riešutai.
Aleksandras Myasnikovas į šį sąrašą įtraukė ir vyną bei alų, tačiau pabrėžė, kad šie alkoholiniai gėrimai turėtų būti vartojami itin mažais kiekiais.