Britų ekspertai padarė išvadą, kad kava ne tik suteikia energijos, bet taip pat mažina uždegimą, jei į ją įpilama pieno.
Mokslininkai pastebėjo, kad kava ne tik suteikia energijos, bet ir gerina nuotaiką, mažina demencijos, taip pat kepenų, krūties ir storosios žarnos vėžio riziką.
Pienas taip pat sustiprina naudingąsias šio populiaraus gėrimo savybes.
Pasak gydytojų, sumaišius pieno baltymus su kavos antioksidantais, gaunamas tikrai „galingas kokteilis“, kuris efektyviai kovoja su uždegimais.
Specialistai pabrėžė, kad naudinga rinktis ne tik pieną, bet taip pat ir kitus pieno produktus.
Cisteino turinčių baltymų, kaip pastebi mokslininkai, yra piene ir pieno pagrindo produktuose, kurių dažnai dedama į kavą.
Šios mokslininkų išvados buvo paskelbtos „Journal of Agricultural and Food Chemistry“ leidinyje.