Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Gydytoja papasakojo, kodėl neriebus maistas gali būti žalingas

Produktai, kuriuose yra mažai riebalų, įgauna vis didesnį populiarumą.

Dauguma žmonių, norinčių atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, parduotuvėje renkasi tokius produktus, kuriuose yra mažesnis riebalų kiekis. Bet ar toks pasirinkimas tikrai yra naudingas?

Apie tai papasakojo mitybos specialistė Olga Lušnikova.

Gydytoja pastebėjo, kad įprotis rinktis mažo riebumo produktus gali sukelti daugybę sveikatos problemų.

Vertėtų nepamiršti, kad riebalai yra reikalingi visų riebaluose tirpių vitaminų pasisavinimui ir sintezei, steroidinių hormonų gamybai, taip pat ir grožiui bei jaunystei.

Olga Lušnikova pabrėžė, kad kuo mažesnis riebalų kiekis produkte, tuo daugiau jame kenksmingų priedų ir kalorijų. Taip pat dėl to gali nukentėti ir produkto skonis.

Mažo riebumo produktuose gali būti įvairių kenksmingų ingredientų, pavyzdžiui, hindrintų augalinių riebalų ir transriebalų.

Šios sudedamosios produktų dalys labai kenkia organizmui.

Gydytoja įvardijo optimalų pieno produktų riebumą: varškė turėtų būti 5-9% riebumo, grietinė – 15-20%, sviestas – 82,5%, pienas ir kefyras – 2,5%.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sekmadienio romantinis horoskopas (Balandžio 20 d.): Paruoškite savo širdį—trys zodiako ženklai įsitraukia į aistringus pokyčius!

Ar visata jums šiandien siunčia ypatingą žinutę? Pasiruoškite iššifruoti žvaigždes ir sužinoti, kas parašyta jūsų kosminiame scenarijuje! 🌜 Patikrinkite šiandienos horoskopą žemiau. ♒ Vandenis...

Kaip sužinoti, ką žmogus jums jaučia: 3 psichologiniai triukai

Mes visada tikimės nuoširdžių žmonių jausmų savo atžvilgiu, tačiau dažnai klystame – mus apgauna arba patys save apgauname. Siūlome jums 3 mažas psichologines gudrybes,...
---