Alergija visada yra nemaloni.
Ją gali išprovokuoti įvairios priežastys. Pavyzdžiui, gyvūnų plaukai, tam tikrų augalų žydėjimas, ir t.t.
Tam tikri maisto produktai gali sukelti alergijos paūmėjimą. Dažnai tai yra citrusiniai vaisiai, braškės ir šokoladas, kurie padidina histamino kiekį.
Paūmėjus alergijoms, tokių produktų kiekį reikėtų gerokai sumažinti, tačiau visiškai jų atsisakyti nereikėtų.
Alergiškiems žmonėms nebūtina laikytis griežtos dietos, nes tokiu atveju jie gali negauti visų reikiamų maistinių medžiagų ir mikroelementų. Vis dėlto, svarbu apriboti produktų, kurie gali sukelti alergijos paūmėjimą, vartojimą.
Alergenas turėtų būti nustatomas atliekant tyrimus. Jei paaiškėtų, kad turite alergiją tam tikram maisto produktui, jį vertėtų išbraukti iš savo mitybos raciono.