Vištienos sultinys – sveikas ir lengvas patiekalas, kurį medikai rekomenduoja valgyti šaltuoju metų laiku, kai organizmui tenka aktyviai kovoti su virusais.
Vištienos sultinyje esanti aminorūgštis skystina besikaupiančias gleives.
Vištienos sultinio poveikis bus dar didesnis, jei į jį įdėsite kitų maisto produktų, kuriuose gausu antioksidantų, pavyzdžiui, paprikų, morkų ar salierų.
Gydytoja Elena Syurakhina pabrėžė, kad naudinga ne tik valgyti tokį sultinį, bet taip pat ir kvėpuoti jo garais.
Kvėpavimas garais skystina gleivinę, todėl toksinės medžiagos yra lengviau pašalinamos.
Jei kvėpuosite vištienos sultinio garais, jo poveikis truks maždaug pusvalandį.
Be to, kaip pastebėjo medikė, šioje sriuboje yra daug vitaminų ir mineralų, kurie ypač naudingi plaukų, nagų ir odos būklei.
Elena Syurakhina taip pat pabrėžė, kad vištienos sultinys turėtų būti įtrauktas į rūkančių ar dirbančių pavojingomis sąlygomis mitybos racioną.
Šios išvados buvo paskelbtos „Roskachestvo“ svetainėje.