Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikių košę dėl sveikatos sumetimų. Jie pabrėžė, kad šis produktas turi daugybę naudingų medžiagų, tačiau kai kurie mikroelementai gali ir pakenkti.
Grikiuose yra daug fosforo ir geležies, kuri gali sutrikdyti kalcio, būtino kaulų tvirtumui, įsisavinimą. Štai kodėl vyresnėms nei 40 metų moterims reikėtų apriboti šio produkto vartojimą, ypač jei joms yra osteoporozės rizika. Grikių reikėtų vengti ir tiems, kurie turi problemų su virškinimo traktu, nes jie gali sukelti pilvo pūtimą ir skrandžio spazmus.
Grikių patiekalų geriau vengti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, hipertenzija, inkstų nepakankamumu ir nėščioms moterims. Pasak ekspertų, populiari grikių dieta gali sukelti galvos skausmą, lėtinį nuovargį ir letargiją.
Dietologai pataria valgyti šią košę ne dažniau kaip 3–4 kartus per savaitę.