Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikius

Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikių košę dėl sveikatos sumetimų. Jie pabrėžė, kad šis produktas turi daugybę naudingų medžiagų, tačiau kai kurie mikroelementai gali ir pakenkti.

Grikiuose yra daug fosforo ir geležies, kuri gali sutrikdyti kalcio, būtino kaulų tvirtumui, įsisavinimą. Štai kodėl vyresnėms nei 40 metų moterims reikėtų apriboti šio produkto vartojimą, ypač jei joms yra osteoporozės rizika. Grikių reikėtų vengti ir tiems, kurie turi problemų su virškinimo traktu, nes jie gali sukelti pilvo pūtimą ir skrandžio spazmus.

Grikių patiekalų geriau vengti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, hipertenzija, inkstų nepakankamumu ir nėščioms moterims. Pasak ekspertų, populiari grikių dieta gali sukelti galvos skausmą, lėtinį nuovargį ir letargiją.

Dietologai pataria valgyti šią košę ne dažniau kaip 3–4 kartus per savaitę.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---