Jei laikysitės šių paprastų rekomendacijų, galite atsikratyti įpročio persivalgyti.
Apie tai papasakojo gastroenterologas Vladimiras Neronovas.
Jis pažymėjo, kad pirmiausia reikia nepamiršti, jog pagrindiniai valgiai turi būti trys.
Kai kuriais atvejais galima rinktis net penkis valgius per dieną. Čia kalbama apie standartinius pusryčius, pietus ir vakarienę, taip pat apie antruosius pusryčius ir popietinius užkandžius.
Antra svarbi taisyklė – visada valgyti tuo pačiu metu.
Be to, būtina atsižvelgti į maisto kokybę ir jo dienos metą. Pavyzdžiui, ryte vertėtų rinktis košę, bet tikrai ne kepsnį.
Maistas turi būti šiltas. Jį reikia ilgai ir kruopščiai kramtyti.
Penktoji taisyklė – būtinybė palaikyti vandens balansą. Žmogui per dieną reikia išgerti maždaug 2-2,5 litro gryno vandens. Skaičiuojant reikiamą vandens kiekį svarbu atsižvelgti į kūno svorį, ūgį, savijautą ir aplinkos temperatūrą.