Bulguro kruopos yra sveikas garnyras, kuriame gausu organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų.
Be to, tokia košė yra lėtųjų angliavandenių šaltinis, kuris padeda numesti svorio, teigiamai veikia žarnyno būklę ir stiprina imunitetą.
Bulguro kruopos gali būti vartojamos kaip atskiras patiekalas arba derinamos su baltymais ir skaidulomis.
Apie tai papasakojo mitybos specialistė Olga Pavlova.
Gydytoja įvardino ir taisykles, kurių reikėtų laikytis, jei norite sulieknėti.
Anot Pavlovos, tokią košę galima valgyti nuo vieno iki trijų kartų per savaitę, tačiau tą geriausia daryti ryte.
Vakarienei mitybos specialistė nerekomenduoja rinktis šio produkto, be to, šių kruopų porcija neturėtų būti didesnė nei 200 gramų. Toks garnyras puikiai dera su žuvimi, mėsa, daržovėmis (cukinijomis, pomidorais, agurkais) ar prieskoninėmis žolelėmis.
Nors bulguro kruopos yra labai naudingos ir gali padėti numesti svorio, tačiau vertėtų atsiminti apie kontraindikacijas. Toks maistas netinka žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis.