Lašiniai – vienas tų produktų, kurio vartojimas sukelia nemažai diskusijų. Tokį maistą dauguma žmonių yra pratę valgyti tik išskirtinėmis progomis, pavyzdžiui, per šventes.
Lašiniuose yra vitaminų A, E ir D, taip pat seleno, magnio, cinko ir kitų grožiui bei sveikatai svarbių elementų.
Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad tai – labai kaloringas produktas, todėl jį reikia vartoti saikingai.
Pakanka 2-3 kartus per savaitę suvalgyti 30 gramų lašinių, kad šis užkandis teigiamai paveiktų plaukų ir odos būklę.
Vis dėlto, svarbu žinoti, kad lašinių jokiu būdu negalima kepti, nes tuomet šiame produkte neliks jokių vertingų medžiagų.
Apie tai papasakojo gydytoja gastroenterologė Ksenia Bastrakova.
Specialistė pridūrė, kad svarbu atsiminti apie kontraindikacijas.
Pacientai, kurie serga tulžies pūslės akmenlige ir žarnyno ligomis, šį produktą turės išbraukti iš savo mitybos raciono.
Be to, lašinių negalima valgyti tuščiu skrandžiu, nes tai gali sukelti kasos veiklos sutrikimus.