Kaip apsaugoti organizmo ląsteles nuo išorinių poveikių, ypač mikrobų ir kitų kenkėjų atakų? Padėti gali ne tik tam tikri maisto produktai, bet ir šie prieskoniai, jei bus vartojami reguliariai, bet su saiku.
Raudonėlis: kovoja prieš mikrobus
Nuo seno šis augalas naudojamas kovojant su infekcijomis. Jis naikina bakterijas ne ką prasčiau už antibiotikus.
Taip pat svarbu, kad raudonėlio ekstraktas kartu su kmynų aliejumi arba moliūgų sėklomis gali sumažinti kraujospūdį.
Imbieras: turi priešuždegiminį poveikį
Nustatyta, kad šioje šaknyje esančios veikliosios medžiagos žymiai sumažina skausmą, taip pat sumažina uždegimą. Imbieras padeda kovoti su artritu. Ir svarbiausia – turi mažesnį poveikį skrandžiui ir virškinamajai sistemai nei vaistai.
Imbieras taip pat turi savybę skystinti kraują, o tai labai svarbu kenčiantiems nuo širdies ligų.
Cinamonas: prevencija prieš diabetą
Cinamonas gali normalizuoti cukraus kiekį kraujyje, padidindamas jautrumą insulinui. Tiesiog pridėkite šio prieskonio į maistą, ypač desertus.
Cinamonas daro saldumynus ne tokius žalingus, nes dėl didesnio gaminamo insulino efektyvumo organizmas juos geriau įsisavina be streso. Tai gali padėti išvengti problemų ir ligų, kurios atsiranda dėl padidėjusio cukraus kiekio kraujyje.
Ciberžolė: prevencija prieš vėžį
Šis geltonasis prieskonis turi daug antioksidanto kurkumino. Jis, kaip ir kiti antioksidantai, padeda organizmui apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų. Taip sumažinama rizika, kad jos taps piktybinės ir išsivystys vėžys.
Ciberžolė taip pat mažina uždegimą. Taip ji padeda sąnariams ir net yra naudinga smegenims.