Sužinokite, kaip laikyti vaisius, kad jie išliktų švieži net 12 mėnesių.
Tai – labai paprastas vaisių saugojimo būdas.
Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Vaisiai išliks švieži net iki 12 mėnesių
Visada rinkitės šviežius ir nepažeistus vaisius.
Įdėkite į kiaurasamtį.
Kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu.
Paruošime sterilizuotus 1500 ml talpos stiklainius.
Sudėkite vaisius iki pats stiklainių viršaus.
Jei dėsite į stiklainius vyšnias ar kitas uogas, pirmiausia pašalinkite jų stiebelius.
Užpilkite vaisius verdančiu vandeniu.
Nupilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.
Į kiekvieną stiklainį įberkite po 2 šaukštus granuliuoto cukraus.
Supilkite verdantį vandenį.
Uždarykite dangtelius, apvyniokite antklode ir palikite atvėsti.
Laikykite iki 18 °C temperatūroje.
Vaisiai išliks švieži 1 metus.
Vaisių konservavimas be cukraus
Mano vyras ir mama serga cukriniu diabetu, todėl ieškojau būdų, kaip konservuoti vaisius be cukraus.
Būtina pasirinkti prinokusius saldžius vaisius, kurie neturi pažeidimų, puvimo ar pelėsio požymių. Rinkitės tik aukščiausios klasės vaisius.
Tokiu būdu galima konservuoti bet kokius vaisius, iš kurių įprastai gaminame kompotus – persikus, abrikosus, vyšnias ir braškes.
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius. Aš juos sterilizuoju mikrobangų krosnelėje, o dangtelius įtrinu alkoholiu.
Stiklainiuose sluoksniuokite vaisius. Didesnius vaisius galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Įberkite šiek tiek druskos, kuri yra puikus konservantas.
Užsukite dangtelius ir sterilizuokite stiklainius.
Vaisiai išskirs sulis, todėl nereikės dėti jokių papildomų priedų.
Jei norite šiek tiek pasaldinti vaisius, galite naudoti medų, tačiau tuomet prieš stiklainių sterilizavimą palikite kelias valandas pastovėti. 1 kg vaisių naudokite maždaug 2-3 šaukštus medaus.
Sterilizuokite puode 10 minučių (aš braškes ir avietes sterilizuoju tik 5 minutes) 80-90 laipsnių temperatūroje.
Pastebėsite, kad vaisiai išskyrė sultis. Būtent tai ir bus pagrindinis konservantas, todėl patikrinkite, ar visi vaisiai pasidengė sultimis. Jei ne, prailginkite sterilizacijos trukmę.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti. Laikyti sandėliuke, kaip ir kitus konservuotus gaminius.
Sėkmės!