Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Šviežių moliūgų salotos: skaniausi ir sveikiausi receptai

Moliūgų sezonas jau įsibėgėja, todėl siūlome neapsiriboti vien tik moliūgų sriubomis. Iš moliūgų galite pasigaminti daug sveikų patiekalų, pavyzdžiui, šviežių salotų. Mes jums  papasakosime, kokios iš moliūgų pagamintos salotos yra skaniausios ir sveikiausios.

Moliūgas – universalus produktas, iš kurio galima pasigaminti pagrindinius patiekalus, užkandžius, ir desertus. Siūlome išbandyti keletą salotų su moliūgais receptų.

Vitamininės salotos su moliūgu ir obuoliu

Šios salotos patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Rudenį tokios salotos atrodo ryškiai ir patraukliai, be to, jos yra labai sveikos. Patiekalas puikiai tiks sveikos  mitybos šalininkams ir besilaikantiems dietos.

Jums reikės:

  • 150 g moliūgų
  • 1 morkos
  • 1 obuolio
  • 1,5 arb. š. medaus
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 50 g graikinių riešutų

Kaip gaminti?

  1. Morkas nulupkite, nuplaukite vandeniu ir supjaustykite plonais kubeliais. Taip pat galite sutarkuoti korėjietiška morkų tarka.
  2. Iš šviežio moliūgo išimame sėklas ir nupjauname žievelę.
  3. Obuolius supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
  4. Įdėkite į indą su likusiais ingredientais.
  5. Išspauskite citrinos sultis  į gilų indą. Įdėkite medaus ir gerai išmaišykite, kol jis ištirps sultyse. Jei norite, galite įdėti žiupsnelį malto cinamono.
  6. Paruoštą salotų užpilą supilkite į indą su smulkintomis daržovėmis.
  7. Graikinių riešutų branduolius sumalkite trintuve arba susmulkinkite peiliu.
  8. Įmaišykite į salotas. Palikite 3-5 minutes pastovėti ir patiekite.

Korėjietiškos moliūgų salotos

Naudinga valgyti ne tik šviežius, bet ir marinuotus moliūgus. Išbandykite šį korėjietišką receptą, kuris yra tiesiog tobulas.

Jums reikės:

  • 400 g moliūgų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2-3 aitriųjų paprikų
  • 1 valg. š. medaus
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto
  • 0,5 arb. š. druskos

Kaip gaminti?

  1. Moliūgą nuplaukite, pašalinkite žievelę ir sėklas.
  2. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  3. Moliūgą sutarkuokite korėjietiška daržovių tarka.
  4. Į moliūgą suberkite pakepintus svogūnus.
  5. Įdėkite prieskonių, acto, medaus, druskos, česnako, pipirų. Supilkite karštą aliejų (kuris lieka apkepus svogūnus).
  6. Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Salotos su moliūgais ir žalumynais

Tai – lengvos daržovių salotos, kuriose šviežio moliūgo skonis sėkmingai derinamas su kitais ingredientais. Salotos yra labai sultingos, šiek tiek saldžios ir labai skanios. Idealiai tinka patiekti prieš pagrindinį patiekalą.

Kaip gaminti?

  • 80 g gražgarsčių arba špinatų
  • 150 g moliūgų
  • 1 obuolio
  • 2 valg. š. džiovintų spanguolių (arba razinų)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Kaip gaminti?

  1. Gražgarstes arba špinatus nuplaukite, nusausinkite ir suberkite į dubenį.
  2. Moliūgą nulupkite ir išimkite sėklas. Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais. Tą galima padaryti naudojant daržovių skustuką.
  3. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite plonais griežinėliais.
  4. Paruoškite padažą: sumaišykite citrinos sultis, garstyčias ir alyvuogių aliejų.
  5. Pagardinkite salotas padažu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Suberkite džiovintas spanguoles ir išmaišykite.

Moliūgų ir cukinijų salotos

Tai skanios – lengvos ir sveikos salotos iš moliūgų, cukinijų ir morkų. Visos daržovės naudojamos šviežios. Šios salotos puikiai tinka prie bet kokio patiekalo, ypač prie mėsos ir žuvies.

Jums reikės:

  • 120 g moliūgų
  • 120 g cukinijų
  • 1 morkos
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1-2 arb. š. acto
  • Prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Cukinijas nuplaukite ir nusausinkite, susmulkinkite korėjietiška morkų tarka.
  2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
  3. Moliūgą taip pat nulupkite ir sutarkuokite.
  4. Sumaišykite daržoves, į salotas suberkite visus prieskonius, supilkite aliejų ir actą.
  5. Viską išmaišykite ir palikite 1-2 valandas pastovėti.

Moliūgų ir salierų salotos

Vitamininės salotos iš šviežio moliūgo ir salierų yra labai sultingos, lengvos ir skanios. Šias salotas yra labai paprasta paruošti.

Jums reikės:

  • 1 saliero stiebo
  • 1 morkos
  • 150 g moliūgų
  • 1 obuolio
  • 0,5 citrinos
  • 2-3 valg. š. augalinio aliejaus
  • Prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Moliūgą supjaustykite, išimkite sėklas ir nulupkite. Nuskuskite morką. Morką ir moliūgą sutarkuokite.
  2. Obuolį supjaustykite kubeliais, salierą – plonais griežinėliais.
  3. Padažui sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir prieskonius.
  4. Pagardinkite salotas padažu, įberkite prieskonių ir išmaišykite. Palikite pastovėti bent pusvalandį.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio astronominis susidūrimas (sausio 9 d.): Ar Avinas ir Ožiaragis gali pakilti aukščiau savo kosminių išbandymų ir atrasti gilią harmoniją?

🔮 Atraskite savo zodiako ženklo paslaptis! Braukite, kad sužinotumėte, ką kosmosas jums šiandien paruošė. 🌌✨ Šiais metais jūsų romantiška kelionė gali būti kiek įtempta,...

10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę

Paprastas ir išbandytas būdas per savaitę numesti nuo vieno kilogramo be skausmo ir ilgam laikui. 10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę Dietos dažnai suteikia...
---