Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!

Maisto kainos vis labiau kyla, todėl parduotuvėje pirkti sviestą tampa per brangu.

Jei sviestą gaminsite namuose, tikrai galėsite sutaupyti pinigų.

Pasirodo, pagaminti sviestą yra labai paprasta, o jo skonis yra dar geresnis nei įsigyto parduotuvėje.

Kaip pasigaminti naminį sviestą?

Tereikia grietinėlės, druskos ir mikserio arba tvirtos rankos.

Jums reikės:

  • 1 litro grietinėlės (30% riebumo)
  • žiupsnelio druskos
  • mikserio
  • aukšto dubens arba didelio indo

Kaip gaminti?

Grietinėlę iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ji būtų kambario temperatūros.

Supilkite į dubenį, įberkite druskos  ir plakite mikseriu, kol pradės skirtis riebalų gumuliukai.

Kai susidarys vientisa riebalų masė, atskirkite ją nuo pasukų.

Tą galite padaryti rankomis arba naudodami sietelį.

Riebalų gabalėlius suspauskite į vieną gabalą ir padėkite į šaltą vandenį, kad nuplautumėte likusias pasukas.

Dabar pasigamintu sviestu galite aptepti šviežią duoną ir mėgautis naminio produkto skoniu.

Taip pat galite paruošti naminį sviestą nenaudodami mikserio.

Tiesiog supilkite grietinėlę į stiklainį ir purtykite, kol riebalai atsiskirs nuo pasukų.

Sveikas avižų sviestas

Namuose galite paruošti skanų avižų sviestą.

Šis produktas bus be konservantų, dirbtinių priedų, dažiklių ir pieno produktų –  jums tai tikrai patiks.

Avižų sviestas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas:

  • stiprina imunitetą ir apsaugo ląsteles
  • veiksminga vėžio ir navikų prevencija
  • palaiko ir pagreitina virškinimą bei medžiagų apykaitą
  • gerina reguliarų tuštinimąsi, valo virškinamąjį traktą
  • širdies ir kraujagyslių ligų prevencija
  • mažina aukštą cholesterolio kiekį ir aukštą kraujospūdį
  • palaiko stiprų kaulų ir sąnarių audinį
  • veiksminga osteoporozės prevencija
  • užtikrina gražią odą, gerina plaukų ir nagų būklę
  • padeda kovoti su migrena ir ramina nervų sistemą
  • palaiko smegenų ir atminties funkciją

Jums reikės:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių (50 g)
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės ypač tyro kokosų aliejaus
  • 1/4 aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio ciberžolės
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • jūros druskos (pagal skonį)

(stiklinės tūris – 250 ml)

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.

Įpilkite vandens.

Leiskite pastovėti 4-6 valandas.

Išbrinkusius dribsnius supilkite į maišytuvą.

Įpilkite kokosų aliejaus.

Įpilkite alyvuogių aliejaus.

Pagardinkite juodaisiais pipirais.

Įdėkite ciberžolės.

Galiausiai įberkite druskos.

Plakite mikseriu, kol ingredientai susimaišys.

Plakite maždaug 50 sekundžių.

Supilstykite į mažus dubenėlius.

Padėkite dubenėlius į šalčiausią šaldytuvo vietą.

Laikykite šaldytuve maždaug 8 valandas.

Geriausia palikti per naktį.

Avižų sviestas patiekiamas su šviežia duona.

Sviestą galima naudoti kepimui, ruošiant desertus ar makaronus.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---