Vaikai šį patiekalą valgo su dideliu malonumu!
Jums reikės:
(Dviem 0,5 l talpos indams)
- 140 g sorų kruopų
- 350 ml pieno
- 350 ml vandens
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 30 g sviesto
- 1 šaukštelio sodos
Kaip gaminti?
Nuplaukite soras ir užpilkite šiltu vandeniu. Įdėkite šaukštelį sodos, gerai išmaišykite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Šią košę galima paruošti dviem būdais:
1 būdas:
Nuplautas soras supilkite į indelius, supilkite pieną, suberkite druską ir cukrų, įdėkite sviesto. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
2 būdas:
- Nuplautas soras sudėkite į keptuvę.
- Įpilkite 350 ml šalto vandens, įdėkite pusę šaukštelio druskos ir užvirinkite.
- Virkite ant silpnos ugnies maždaug 8 minutes.
- Sudėkite soras į indelius, suberkite cukrų, įdėkite sviesto ir supilkite pieną.
- Uždenkite indelių dangtelius. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
- Kepimo pabaigoje galite nuimti indelių dangtelius – tuomet košės paviršiuje susidarys auksinė plutelė.
Skanaus!