Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Sluoksniuotos tešlos pyragas su mėsa ir sūriu: mano vyras visada džiaugiasi, kai gaminu šį patiekalą

Pilkas, niūrus žiemos rytas gali tapti daug šiltesnis ir malonesnis, jei pusryčiams paruošite sluoksniuotos tešlos pyragą su mėsos ir sūrio įdaru. Mano šeima visada džiaugiasi, kai gaminu šį patiekalą!

Netrukus sužinosite, kaip paruošti tiesiog pasakiško skonio sluoksniuotos tešlos pyragą su įdaru. Pasirodo, tai yra visai nesunku! Aš net neruošiu sluoksniuotos tešlos: perku ją parduotuvėje.

Jums reikės:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 svogūno
  • 200 g sūrio
  • 100 ml 9% acto
  • 100 ml vandens
  • 3 valg. š. pomidorų padažo
  • druskos, pipirų, baziliko (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Suberkite į dubenį, supilkite actą ir vandenį. Svogūną palikite marinuotis 15-20 minučių.

Faršą (recepto autorė Olga Matvey rekomenduoja naudoti įvairių rūšių mėsą) sudėkite į keptuvę ir kepkite, kol iškeps. Pagal skonį paruoštą maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, taip pat galite įdėti šiek tiek džiovinto baziliko.

Iškočiokite du sluoksniuotos tešlos gabalėlius be mielių. Pirmąjį tešlos sluoksnį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlą ištepkite pomidorų padažu, o tada per visą paviršių paskleiskite maltą mėsą.

Nupilkite marinuotų svogūnų skystį ir išdėliokite svogūnus ant mėsos sluoksnio. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite pyragą antruoju tešlos gabalėliu, atsargiai užlenkite tešlos kraštus.

Išilgai viršutinio tešlos sluoksnio padarykite atsitiktinius pradūrimus šakute. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol paruduos.

Štai ir viskas: greitas sluoksniuotos tešlos pyragas jau paruoštas. Skanaus!

Norėdami sužinoti daugiau apie receptą, peržiūrėkite šį Olga Matvey kulinarinio kanalo vaizdo įrašą. Savo kanale Olga dalijasi mėgstamais receptais, kurie yra labai paprasti, bet tiesiog genialūs!

REDAKCIJOS PATARIMAS

Jei turite laiko, sluoksniuotą tešlą galite ruošti patys: tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kai turiu laisvo laiko, paruošiu sluoksniuotos tešlos, o nepanaudotą jos dalį užšaldau. Kai reikia ką nors pagaminti, tešlą tereikia atitirpinti. Tai – labai patogu, rekomenduoju!

Pyragas su sluoksniuota tešla ir malta mėsa, įvairūs saldūs kepiniai… Kas gali būti geriau? Galite drąsiai eksperimentuoti su įvairiais įdarais. Man labai patinka į pyragą dėti konservuotų kukurūzų ir ryžių, bet įdarą galite rinktis pagal savo skonį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio astronominis susidūrimas (sausio 9 d.): Ar Avinas ir Ožiaragis gali pakilti aukščiau savo kosminių išbandymų ir atrasti gilią harmoniją?

🔮 Atraskite savo zodiako ženklo paslaptis! Braukite, kad sužinotumėte, ką kosmosas jums šiandien paruošė. 🌌✨ Šiais metais jūsų romantiška kelionė gali būti kiek įtempta,...

10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę

Paprastas ir išbandytas būdas per savaitę numesti nuo vieno kilogramo be skausmo ir ilgam laikui. 10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę Dietos dažnai suteikia...
---